Ook lekker

Recepten!

(Noten)appelcake

Ingrediënten
- 2 appels
- 4 eieren
200 gram (room)boter
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
Stappen

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 'C.
2. Meng de boter en suiker met een mixer en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
3. Spatel het gezeefde meel in delen door het mengsel heen.
4. Schep het geheel in de cakevorm.

5. Schil ondertussen de appels en snij ze in dunne partjes.
6. Meng de schijfjes met kaneel en suiker en steek de partjes in het deeg

7. Bak de cake in de onderste helft van de oven op 55-65 minuten.

Tip: voeg noten toe voor net dat extra's! Dan mag de cake wel wat langer in de oven.

Appelstroop

How to?
1. Snij 5 kg appels in stukken en breng ze aan de kook.
2. Haal na vijf minuten de pitten eruit.
3. Doe een deksel op de pan en laat het product een nacht staan.

4. Giet alles door een zeef / theedoek en pers het sap eruit.
5. Doe het sap in een pan en laat het 4-5 uur koken.
6. Laat de stroop afkoelen en indikken.

Sambal

Ingrediënten
- 1 kg Spaanse pepers (uit eigen tuin)
- 1 bol knoflook
- 50 gram scherpe rawits (toko)
- 1 tl trassi
- 2 kg uien
- 2 stelen citroengras (in stukken en gekneusd)
- 2 royale eetlepels bruine bastardsuiker
- 1,5 liter slaolie
Stappen
1. Maak de uien en knoflook schoon en snipper ze.
2. Was de pepers en snijd het groen eraf.
3. Doe ze in de blender met een flinke scheut olie en de rawits (tot de gewenste grofheid).
4. Bak de uien en knoflook glazig, niet bruin.
5. Voeg het citroengras, basterdsuiker en trassi toe. Daarna ook de Spaanse Pepers.
6. Bak het mengsel rustig door op laag vuur en roer regelmatig; voorzichtig laten pruttelen, maar niet aan laten bakken.
7.  Voeg de olie bij het mengsel en laat de sambal sudderen totdat het vocht verdampt is en het mengsel de vertrouwde rode kleur krijgt. Zorg dat er altijd genoeg olie op de sambal staat!
8. Verdeel de sambal over schone, goed afsluitbare potjes. In elk potje moet een halve cm olie op het mengsel staan om bederving te voorkomen. Koel en donker bewaren.

Tip: kom niet in de verleiding te veel te proeven tijdens de bereiding! 

Worteltjestaart
met honing 

Bron: Allerhande (ingezonden door een fan)

Ingrediënten
- 100 g honing van de imker (vloeibaar)
- 250 g ongezouten roomboter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g winterpenen
- 110 g ongebrande walnoten
- 1 limoen
- 150 g roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 175 'C.
2. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen.
3. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
4. Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen.
5. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.
6. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.
Share by:
https://www.nederlandzoemt.nl/waarom-nederland-zoemt/?fbclid=IwAR0EEAHdhA0D7jRqhXw4HvkE7dLz7WrVZnhxucIxP7goUC_NWvmjP2ZqK3A